Систематизация на маркетинга

Маркетинг, Бизнес системи и бизнес процеси

Всяка система, която правите в бизнеса, каквато и да било тя, се прави с цел да спестите своето време. Когато имате система за работа по привличането на клиенти, няма да се чудите - сега какво трябва да направя, после какво трябва да направя ...

 
 
 

Колко наистина печелите от всеки клиент? Маржинална ценност на клиента

Маркетинг, Бизнес системи и бизнес процеси

Всеки клиент е ценен за вас. Да, но колко точно е ценен? Тази формула ще ви помогне да направите много точна оценка на своите клиенти и да видите каква печалба те дават на вашия бизнес.

 
 
 

Какво е Opt-in страница и какво отношение тя има към вашата клиентска база?

Маркетинг

Имейлът е един от най-лесните начини да се свържем с нашите потенциални клиенти. Да видим с какво за нашия имейл маркетинг ни помагат Opt-in и double opt-in имейли, спам и лендинги.

 
 
 

Правите все по-малко продажби? Коригирайте своята пазарна ниша.

Бизнес модел и уникалност, Маркетинг

Често само една лека корекция на вашата пазарна ниша може да покачи продажбите няколко пъти.

 
 
 

Как да направите ефективна реклама?

Маркетинг

Спазвайте стъпките за подготовката и реализацията на ефективна рекламна кампания и няма да се оплаквате, че вашата реклама не работи.

 
 
 

Маркетингови комуникации: Кой с кого какво прави?

Маркетинг

Има един въпрос, който ми задават със забележителна редовност. Какво всъщност представляват маркетинговите комуникации? И тъй като много обичам да превръщам сложни обяснения, които традиционно се използват от моите колеги още от студентските ми години, в нещо по-разбираемо за човек без висше образование в областта на маркетинга, реших да отговоря възможно най-точно и ясно.