Между другото, искам да споделя с вас няколко добри начина за PR, в това число в интернет (по една случайност съм експерт в тази област :) :

1. Да измислете нещо ново, модерно и мнооого полезно

и да започнете да споменавате за това тук там (Да пишете за това статии и книги, да правите сайтове, да молите всичките си познати да кажат една добра дума за вас).

2. Да направите нещо извънредно

(Ще получите популярност право пропорционална на броя на медиите, които ще "захапят" случката. Недостатъкът на тази стратегия е, че ще бъдете огрян от "славата" само няколко дни).

3. Да започнете да "плюете" популярните хора.

(Има вариации - да плюете няколко наведнъж, да сравнявате две или няколко популярни лица, да вадите кирливите ризи, да казвате твърдо "НЕ" на всичко ново, което се предлага от популярната личност и т.н. В случая е важно колкото може по-широко да запознавате обществеността със своята гледна точка, може и в коментарите към публикациите в блоговете на тези популярни личности).

4. Да влагате своите спестявания в платени рекламни компании

(Тук въпросът е да имате късмет да ползвате услугите на тези, които работят за необходимия ви резултат, а не за някой конкурс "Най-атрактивната реклама на месеца" или "Най-скъпата рекламна статия на годината").

5. Да се правите на откачалка

(Тук е много важно да не прекалявате, въпреки, че и такива личности имат своите симпатизанти. Най-голям късмет имат тези, които не се правят, а наистина са такива - те имат по-малко проблеми със самочувствието си).

P.P.S. Запазвам си авторските права върху това, което съм споделила. :)

Оксана Лалова

Квалифициран бизнес анализатор, експерт в областта на системно развитие на бизнес.

Мислите, че този материал ще бъде интересен на вашите приятели? Споделете го!

Коментари

На пръв поглед изглежда забавно, но е много полезно. Ще го използвам. Мерси!

Коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.